Zbor članov Društva za razvoj slovenskega podeželja tokrat v Drenovcu


V torek, 27.3.2018 bo na Turistični kmetiji Pungračič v Drenovcu 7, 2283 Zavrč potekal 14. redni zbor članov Društva za razvoj slovenskega podeželja (DRSP).

Na zboru članov bodo predstavljeni rezultati dela društva, člani pa bodo sprejeli program dela za naslednje štiriletno obdobje.

Podrobnejše vabilo si lahko ogledate TUKAJ.

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP) povezuje nekaj manj kot 60 institucij in posameznikov v Nevladno mrežo za razvoj podeželja. Mreža deluje kot povezovalna točka za koordiniranje in podporo celostnemu in trajnostnemu razvoju podeželja. DRSP je tudi nacionalna reprezentativna mreža lokalnih akcijskih skupin (LAS) Slovenije, saj v svojem članstvu združuje 32 od skupaj 37 LAS. Predstavniki društva sodelujejo v državnih odborih, komisijah in organih in v mednarodnih združenjih, kot so Evropska mreža za razvoj podeželja (ENRD), Evropska LEADER mreža za razvoj podeželja (ELARD, združuje preko 2.000 LAS-ov v območju EU) in PREPARE – partnerstvo za podeželsko Evropo.

V letošnjem letu je gostovanje občnega zbora bilo zaupano v so-organizacijo LAS Haloze oziroma vodilnemu partnerju PRJ Halo, podeželsko razvojno jedro. V sklopu srečanja bodo predstavljene dobre prakse projektov v izvajanju in izvedenih projektov z območja LAS Haloz. Med drugim bo predstavljeno izvajanje ukrepov za prestrukturiranje vinogradništva v Halozah in delovanje Vinarske zadruge Haloze, ki deluje kot socialno podjetje. Iz sosednje Hrvaške bodo predstavili čezmejno sodelovanje kolegi iz LAG Sjevero-zapad, ki pokriva območje neposredno ob državni meji z LAS Haloze. Po vinski kleti turistične kmetije Pungračič pa nas bo popeljala aktualna Vinska kraljica Slovenije – Katarina Pungračič. 

Več informacij o DRSP ter o možnosti včlanitve v društvo najdete TUKAJ.

Udeležbo na zboru DRSP je potrebno potrditi do 22.3.2018 Vesni Erhart (041 745 184; info@drustvo-podezelje.si).

V kolikor niste član DRSP, je potrebno poravnati stroške udeležbe višini 15 € (kava/čaj, klipiči, malica, obisk kleti).