Zbor članov Društva za razvoj slovenskega podeželja

Zbor članov Društva za razvoj slovenskega podeželja je letos potekal v Drenovcu (Zavrč) na Turizmu Pungračič.

Gostiteljica letošnjega zbora je bila Lokalna akcijska skupina Haloze. 
Udeležilo se ga je preko 50 članov društva, predstavnikov institucij iz Haloz ter predstavnikov Lokalne akcijske skupine Sjeverozapad iz Hrvaške.
Predstavniki LAS Haloze so udeležencem predstavili tudi nekaj projektov dobrih praks, ki so se že ali pa se trenutno izvajajo.

Zboru članov DRSP-ja je v uvodu namenil pozdravne besede  podžupan Občine Zavrč, Janko Lorbek, udeležili pa sta se ga tudi direktorica občinske uprave Zavrč, Evelin Makoter Jabločnik in direktorica občinske uprave Cirkulane, Milena Debeljak. S strani LAS Haloze je prisotne pozdravil  predsednik LAS Haloze Franc Mlakar.
Direktor PRJ Halo, vodilnega partnerja LAS Haloze, Jernej Golc je predstavil inovativni idejni predlog za skrajšanje aktivnosti izvajanja postopkov od kreiranja projektne ideje do njene realizacije. Predlog med drugim predvideva nakazilo sredstev na TR izvajalca projekta LAS v 8 dnevih po zaključku projekta. S tem bi povečali dinamiko črpanja sredstev CLLD in dosegali bistveno boljše in hitrejše razvojne rezultate na posameznih LAS območjih. S tem bi se lahko manj razvita območja podeželja začela približevati bolj razvitim območjem in bi se te razlike manjšale.

Predstavil se je tudi LAS iz sosednje Hrvaške - LAG Sjeverozapad, z namenom, da bi kdaj v prihodnje pripravili tudi kakšen projekt sodelovanja.

Ob zaključku srečanja je udeležence v domači vinski kleti sprejela tudi 22. Vinska kraljica Slovenije - Katarina Pungračič.


Več informacij o poteku dogodka si lahko preberete tudi v izjavi za javnost.

Nekaj utrinkov iz zbora najdete TUKAJ.