Predsednik Vlade RS Miro Cerar na srečanju z župani in vinogradniki iz Haloz

V sredo, 22. 11. 2017 je bila v Občini Podlehnik izvedena otvoritev prvega dela etape AC Draženci-Gruškovje, ki povezuje skozi Haloze sever in jug Evrope. Po otvoritvi je predsednik Vlade RS Miro Cerar skupaj z Ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem, Ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom in Ministrom za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazdom Žmavcem in poslanci državnega zbora RS nadaljeval obisk v osrčju Haloz na Gorci pri Podlehniku v Viničarskem muzeju.

Skupaj z župani in vinogradniki ter ostalimi prisotnimi je pogovor potekal o razvojnih možnostih ob novi pridobitvi AC Draženci-Gruškovje, po kateri letno v obe smeri potuje 9,1 mio potnikov. Vinogradništvo in turizem sta v Strategiji lokalnega razvoja Haloze ključni razvojni prioriteti.

Pogovora so se udeležili tudi nekateri člani LAS Haloze skupaj s predsednikom LAS Haloze.
Srečanje je bilo vsebinsko zastavljeno skupaj s prebivalci Haloz, institucijami podpornega okolja za razvoj podjetništva in kmetijstva. Pogovor je potekal v sproščenem vzdušju ob lepem razgledu in v objemu sončnih žarkov.

V zaključke srečanja smo zabeležili, da je za dejanski ekonomski preboj Haloz potreben sistematičen celovit pristop sodelovanja skupaj z državo, lokalnimi skupnostmi in zainteresiranimi ključnimi deležniki razvoja gospodarstva, turistične in kmetijske dejavnosti na območju Haloz.

Utrinki s srečanja so dosegljivi tukaj.