Predlog spremembe Strategije lokalnega razvoja LAS Haloze 2014-20

Smo na polovici izvajanja SLR LAS Haloze tako časovno, kot vsebinsko in tudi finančno. Opravljena je bila že prva evalvacija doseganja kazalnikov in porabe sredstev. Glede na SLR LAS Haloze imamo 9 ukrepov, ki so bili kreirani za doseganje zadanih ciljev na območju sedmih občin LAS Haloze, na petih ključnih prioritetnih področjih. Na določenih ukrepih smo z izvedbo operacij že dosegli kazalnike, na nekaterih smo jih dosegli nekaj, na nekaterih še skoraj nič. Tudi sredstva se črpajo različno.


Namen spremembe pa je, da se iz ukrepov, kjer so še sredstva in so kazalniki doseženi, le-ta razporedijo na ukrepe, kjer kazalniki še niso doseženi, sredstev pa ni dovolj.

V SLR LAS Haloze 2014-2020 se bo spremenila torej samo tabela 34 v poglavju 11. Tabele 37, 38, 40, 41 v poglavju 16 se bodo spremenile oz. uskladile zaradi zgornje spremembe.

Dejansko gre za uskladitev korekcijo višine sredstev po posameznem ukrepu. Osnova za predlagane korekcije je analiza porabljenih sredstev na posameznih ukrepih do marca 2019 v odvisnosti od doseganja v SLR predvidenih kazalnikov. Na ta način smo prišli do podatka, kje nam je sredstev za doseganje kazalnikov zmanjkalo in kje smo kazalnike že dosegli, ostalo pa je še sredstev.

Predlog korekcije je objavljen tukaj.

Strategija je objavljena tukaj.

Korekcije strategije bomo potrdili na skupščini, ki bo v sredo, 24.4.2019 ob 17. uri v Kulturni dvorani Občine Zavrč v Goričaku. Vabilo!