Delovno srečanje za pripravo Interreg razpisov na območju Haloz


V občini Majšperk je dne, 10.11.2022 potekalo srečanje med predstavniki haloških občin ter Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko z namenom dobre priprave projektov v naslednjem finančnem obdobju do leta 2027.

Območje Haloz spada v obmejna problemska območja in imajo možnost sodelovanja v programih Interreg s tremi državami: Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo.

S strani Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so bili predstavljeni ključni poudarki pri izvajanju čezmejnih programov, ki morajo upoštevati potrebe vseh deležnikov, dobrem sodelovanju in partnerstvu, uvajanju novosti v okolje in prinašanju koristi. Pomembno je iskanje sinergije med deležniki na širšem območju

Prve razpise lahko pričakujemo v mesecu decembru 2022.

V sklopu aktivnosti delovanja Lokalne akcijske skupine Haloze smo pričeli z zbiranjem idejnih predlogov ter iskanjem potencialnih partnerjev tako znotraj območja LAS Haloze in upravičenega območja Slovenije, kakor s sosednjimi državami, ki bi želeli sodelovati pri pripravi projektnih predlogov na omenjene Interreg razpise. Pobude za sodelovanje in aktivnosti s katerimi bi želeli sodelovati lahko pošljete na info@halo.si ali pokličite na 02 75 32 00.