Kratka prodajana veriga za meso drobnice iz Haloz

V sklopu izvajanja aktivnosti projekta sodelovanja LAS/ESRR/CLLD pod nazivom Na(j)prej lokalno izvajamo v PRJ Halo podeželsko razvojno jedro aktivnosti vzpostavitve kratke prodajne verige za meso drobnice. Aktivnosti so usmerjene v povezovanje ključnih deležnikov med rejci drobnice na območju Haloz, klavnicami in mesarijami, testnimi kuhinjami ter drugimi obrati za predelavo in pakiranje mesa drobnice. 


V mesecu oktobru smo v sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Rače, ki v sklopu kratke verige izvaja storitveni zakol jagnjet, Mesarijo Kokol, ki izvaja storitveno razkosanje, konfekcioniranje, vakumiranje in pakiranje v manjše kose različne produkte iz mesa jagnjet, rejci drobnice ter Jožetom Zalarjem izdelali tehnološke usmeritve razkosanja mesa za uporabo v gastronomiji in domači kuhinji posameznega gospodinjstva. 

Prva verzija izdelkov bo dostopna na trgu v mesecu novembru pod blagovno znamko pašne skupnosti Naravni park Haloze – Čerinovo. 

Več informacij lahko pridobite in prve izdelke si lahko rezervirate skozi obrazec tukaj.

Zainteresirane ponudnike vabimo na predstavitev javnega poziva za vključitev prehrambnih izdelkov v kratke prodajne verige v sklopu projekta Na(j)prej lokalno!, ki bo potekala v sredo, 17. novembra 2021 ob 10. uri preko video konference. Po prijavi na info@halo.si prejmete povezavo do delavnice.

Javni poziv za vključitev ponudnikov v projekt Na(j)prej lokalno je objavljen na spletni strani www.haloze.org. Za več informacij lahko pokličete na 02 795 32 00 ali pošljite e-pošto na info@halo.si.