Minister Zdravko Počivalšek na ogledu projektov LAS Haloze

V sredo, 2. 3. 2022 si je na obisku v Halozah minister Zdravko Počivalšek ogledal izvedene projekte v sklopu Strategije lokalnega razvoja LAS Haloze v obdobju 2014-2020 ter načrte za naslednje obdobje.

Minister si je ogledal postopek polnjenja z mobilno polnilno linijo Vinarske zadruge Haloze (projekt CLLD ESRR). Člani Vinarske zadruge Haloze z.o.o., so.p. so ministru Počivalšku predstavili plane za Distribucijsko skladiščni center v Podlehniku.

V Podlehniku si je minister ogledal, kje bo nova poslovna cona. Potem pa si je v družbi župana Občine Podlehnik mag. Sebastiana Toplaka ogledal Medgeneracijski urbani park (sof. CLLD, ESRR). Dr. Darinka Fakin županja Občine Majšperk je ministru predstavila projekt Turistična destinacija Haloze (sof. CLLD, ESRR). Predstavniki LAS Haloze smo ministru predstavili še druge projekte, ki se izvajajo na območju LAS Haloze Naša Drava (CLLD, EKSRP, 19.3) in Na(j)prej lokalno! (CLLD, ESRR, 19.3). Predstavitve so se udeležili predstavniki vseh občin z območja LAS Haloze.  

Minister Zdravko Počivalšek pa je prisluhnil tudi podjetnikom, ki so mu predstavili aktualne izzive, s katerimi se soočajo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj, še več pa tukaj.






V medijih: